injectablesΑγαπητές φίλες και αγαπητοί φίλοι,

Αποτελεί καθήκον μας, ως πλαστικών χειρουργών, να ενημερώνουμε όχι μόνο τους ασθενείς μας αλλά και το ευρύτερο κοινό. Στο πλαίσιο αυτό, επιθυμώ να σας ενημερώσω ότι η Διεθνής Εταιρεία Αισθητικής Πλαστικής Χειρουργικής (ISAPS), της οποίας έχω την τιμή να είμαι ενεργό μέλος εδώ και μια εικοσαετία, έγινε μέλος του Physicians Coalition for Injectable Safety, (Συνασπισμός Ιατρών για την Ασφάλεια των Ενέσιμων) “μια συμμαχία” ιατρικών επιστημονικών εταιρειών που αντιπροσωπεύει χιλιάδες έμπειρους και εκπαιδευμένους χειρουργούς στον κόσμο.

Το P.C.I.S. συστήθηκε προκειμένου να ενημερώνει το κοινό για την ασφάλεια των ενέσιμων θεραπειών που πραγματοποιούνται για αισθητικούς σκοπούς και να συντελέσει στην εξάλειψη της χρήσης παράνομων και μη ασφαλών ενέσιμων ουσιών.

Αιτία της σύστασης του Physicians Coalition υπήρξε η ανησυχητική αύξηση ατόμων που εφαρμόζουν ενέσιμες διαδικασίες χωρίς να έχουν την απαραίτητη ιατρική ειδικότητα και εμπειρία και που χρησιμοποιούν παράνομες και επικίνδυνες ουσίες.

Το P.C.I.S ανέπτυξε για το λόγο αυτό την ιστοσελίδα injectablesafety.org, η οποία αποτελεί μια απόλυτα αμερόληπτη και έγκυρη πηγή ενημέρωσης των καταναλωτών.

Ανεξάρτητη έρευνα που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του P.C.I.S έδειξε τα εξής ανησυχητικά ευρήματα.

 • IS BannerΚάθε μέλος του P.C.I.S. επισκέπτονται, κατά μέσο όρο, 2-3 ασθενείς το χρόνο με επιπλοκές από ενέσιμες θεραπείες που έγιναν για αισθητικούς λόγους και πραγματοποιήθηκαν από ανειδίκευτα άτομα σε μη ιατρικό περιβάλλον, ή με χρήση υλικού άγνωστης προέλευσης.
 • Ένα 29% των περιπτώσεων πραγματοποιήθηκε σε μη ιατρικό χώρο.
 • Ένα 38% των περιπτώσεων εφαρμόσθηκαν από ανειδίκευτα άτομα.
 • Σε ένα 32% των περιπτώσεων χρησιμοποιήθηκε υλικό άγνωστης προέλευσης.

Όλοι εσείς που αποτελείτε την κυριότερη πηγή ενημέρωσης του καταναλωτικού κοινού μπορείτε να συμβάλετε στην σωστή εκπαίδευσή του ώστε να είναι σε θέση να αποφασίζει σωστά όταν αναζητά ενέσιμες αισθητικές θεραπείες.

Για όλες τις απορίες σας σχετικά με ενέσιμες θεραπείες μπορείτε να επισκέπτεστε στο μέλλον την ιστοσελίδα injectablesafety.org, καθώς και τις ιστοσελίδες της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Αισθητικής Χειρουργικής, και της Διεθνούς Εταιρείας Αισθητικής Πλαστικής Χειρουργικής (ΙSAPS).

Με φιλικούς χαιρετισμούς,
Σπύρος Β. Ιωαννίδης, F.R.C.S (Glasgow)

 

ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ

 • Cupids Bow
  Cupids Bow Αύξηση Χειλιών. Τα ενυδατωμένα, «γεμάτα» χείλη αποτελούν σύμβολο νεότητας και σεξουαλικότητας.Η αισθητική βελτίωση  των χειλιών έχει γίνει ιδιαίτερα δημοφιλής τα…
 • Total Mesotherapy
  Total Mesotherapy Η ιδανική αντιμετώπιση του γηρασμένου δέρματος με ένα συνδυασμό αυτόλογων και ετερολόγων θεραπειών και την αποκλειστικά φτιαγμένη για σας κρέμα…
 • Mannequin lift
  Mannequin lift Το Mannequin lift, που πήρε το όνομά του από τα μοντέλα, αποτελεί την ιδεώδη επέμβαση για νέους σχετικά ανθρώπους (γυναίκες…

ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ

 • Πλαστική Σώματος
    Lipolysis , Πλαστική κοιλιάς , Ανόρθωση μηρών , Λιποαναρρόφηση Λεπτομερείς πληροφορίες για την επέμβαση…
 • Πλαστική Μαστών
    Λεπτομερείς πληροφορίες για την επέμβαση που σας ενδιαφέρει θα σας δοθούν από τον Δρ…
 • Πλαστική Προσώπου
    Ένας από τους πλέον σημαντικούς στόχους της αισθητικής χειρουργικής είναι η αποκατάσταση της αρμονίας…

ΜΗ ΕΠΕΜΒΑΤΙΚΑ

 • Φωτογήρανση
    Νικήστε την φωτογήρανση! Αντιστρέψτε την φθορά του ήλιου στο…
 • Ρυτίδες
  ''Κλέψτε" 5-10 χρόνια! Φανείτε πέντε με δέκα χρόνια νεότερη και…
 • Ακμή
  Dermapeel ® express: Αποφλοιωτική θεραπεία για αναζωογόννηση θαμπού, ξηρού δέρματος,…

ΧΡΗΣΙΜΑ

ΣΠΥΡΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΠΛΑΣΤΙΚΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ

Ο κύριος Ιωαννίδης και οι συνεργάτες του θα χαρούν να σας ενημερώσουν για θέματα πλαστικής και αισθητική ιατρικής.

Τηλεφωνήστε στο 210 6729900-2
Δευτέρα –Τρίτη- Τετάρτη 12.00-20.00 και Πέμπτη – Παρασκευή 9.00-17.00

Επίσκεψη και ενημέρωση μέσω skype

Όσοι ενδιαφερόμενοι κατοικούν εκτός Αθηνών, ή είναι τόσο πολυάσχολοι ώστε να μη μπορούν να εξυπηρετηθούν από τις ώρες του ιατρείου μας, υπάρχει η δυνατότητα εξέτασης και ενημέρωσης από το γιατρό μέσω skype.

Εγγραφή στο Newsletter μας!

210 6729900-2
Δευτέρα –Τρίτη- Τετάρτη 12.00-20.00 και Πέμπτη – Παρασκευή 9.00-17.00